Daarnaast gaan de dealers de ABS-bedrijven technisch ondersteunen en alle voor schadeherstel benodigde technische informatie beschikbaar stellen. Ook zorgt men voor merkgerichte schadehersteltrainingen en zijn afspraken gemaakt over de logistieke organisatie. Het contract past in het beleid van ABS Autoherstel om met zoveel mogelijk merkorganisaties in zee te gaan. Schaalvergroting maakt het mogelijk tegen gunstiger condities in te kopen en daarmee de kosten te drukken. Op de achtergrond speelt recent Focwa-onderzoek mee. Daaruit bleek dat de schadeherstelmarkt ingrijpend zal veranderen, onder meer door de toenemende technische complexiteit van auto’s. Nauwe samenwerkingsverbanden met automobielimporteurs en hun dealers zijn daarom essentieel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding