En dat komt de Automat-directeuren Niek Potma (foto) en Arjan Schippers goed uit, want ze zien het inkopen van producten voor de Automat-winkelketen niet als een kernactiviteit. Autobinck-dochter Shared Parts Services B.V. (SPS) aan de Maxwellstraat in Ede (ook een bekend Brezan en PartsPoint-adres) mag daarom de inkoop voor Automat verzorgen. SPS is er blij mee, omdat de extra omzet zal bijdragen aan een verdere vergroting van de efficiëntie van haar logistieke centrum en daarmee past het binnen de strategie van SPS. Maar wat wint Automat met het uitbesteden van Helo's groothandelsactiviteiten? Potma: “We waren op zoek naar een ordentelijke club die voor ons kan inkopen. Reclame, marketing, opleiding en het assortiment van onze winkels zijn onze kern-activiteiten; inkopen is dat niet. Met onze grootte konden wij geen containers vol uit China laten komen. Onze afzetmogelijkheden zijn daarvoor te klein. Het is geen sinecure om een groothandel in de lucht te houden. SPS is daar veel beter in, doet minstens het tienvoudige aan omzet, heeft daardoor een veel grotere inkooppower en wordt een grote leverancier van ons. We maken met SPS straks gebruik van een goed geoutilleerd handelshuis, dat uitstekende inkoopmogelijkheden heeft.” Lees verder in AM nr. 13

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding