Deze week is het Schiedamse bedrijf begonnen aan een veertiendaagse proefperiode. Als alle aspecten in kaart zijn gebracht, wil het bedrijf per 1 oktober van start gaan. De nachtdienst gaat lopen van 00.00 tot 6.00 uur. Gedurende die stille uren kunnen overdag binnengekomen onderdelen van fabrikanten vlot en makkelijk intern worden doorgesluisd. Er is dan immers geen hinder van de distributie naar de grossiers van het Same Day Delivery-netwerk. Het besef dat een nachtdienst noodzakelijk is, ontstond volgens directeur Adriaan Roggeveen afgelopen voorjaar. “We groeien en groeien. Daarnaast hebben we te maken met sterk uiteenlopende producten, waarvan de afhandeling soms complex is en waarvan de levering niet altijd perfect gebeurt. Daarnaast is er het afval van pallets en dozen. Al die factoren samen maken het zinvol om inkomende goederen uit te pakken in de periode dat we er het minst last van hebben.” Bij Van Heck bestaat voldoende animo voor de nachtdienst, zegt Roggeveen. “Bij ons werken praktische mensen, die het voordeel van deze aanpak wel inzien.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding