De laptops kunnen net als de auto wel tegen een stootje. Een val van een dikke halve meter op beton, dat is bedekt met twee centimeter dik triplex, overleven ze zonder problemen, aldus Fem Business/CNET News.com. General Motors laat de nieuwe draagbare computer maken door Itronix. De laptop moet geschikt zijn voor mensen die buiten werken zoals politiemannen, brandweerlieden en bouwvakkers. Andere belangrijke doelgroepen zijn Hummer-eigenaren en freaks die er zelf geen kunnen betalen, maar wel alles verzamelen wat aan de robuuste wagen gerelateerd is. GM treedt met de laptop in de voetsporen van bijvoorbeeld BMW die een BMW-fiets op de markt bracht. Volgens Matt Gerber, senior vice president van Itronix, zijn de nieuwe laptops ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van Amerikaanse legerbevelhebbers in Irak. Zij klaagden dat ze alleen konden kiezen voor de loodzware gepantserde laptops die de infanterie gebruikt of de goedkope notebooks van Dell. De Hummer-laptops gaan zo’n tweeënhalf duizend euro kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding