Onder die naam hebben de beide Duitse toeleverancier een joint venture opgericht. De voornemens waren begin dit jaar al naar buiten gebracht en kregen gisteren – 13 oktober – een formeel vervolg door de officiële aankondiging ervan, op de openingsdag van Equip Auto in Parijs. De distributie van de ruim zesduizend verschillende systeemcomponenten, gereedschappen en serviceartikelen zal doorgaans lopen via de verkooporganisatie van Hella (in Nederland gevestigd in Nieuwegein). Zo’n 2500 artikelnummers hebben betrekking op aircoparts van Hella, de overige 3500 betreffen specifieke Behr-onderdelen. Bij haar start zal de joint venture naar eigen zeggen in Europa de beste marktdekking bieden (95 procent) op het gebied van koelingsonderdelen voor personenauto’s. Overigens is de samenwerking nog wel afhankelijk van een officieel ‘OK-stempel’ van de Europese kartelautoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding