Organisator Amsterdam RAI probeert op die manier (meer) autoprimeurs naar Amsterdam te halen. Bij de RAI-afdeling Autovak zijn zowel de Technische Commissie als het bestuur en de sectie Garageuitrusting (GU) akkoord gegaan met de voorgestelde nieuwe data. De periode april is inmiddels ook vastgelegd voor de jaargangen 2009 en 2011. Secretaris Eric Rommerts van de afdeling Autovak heeft begrip voor het standpunt van de AutoRAI. “Die beurs is, laten we eerlijk zijn, commercieel interessanter voor de RAI. Door na Genève te gaan zitten, sleep je waarschijnlijk toch enkele publiekstrekkers binnen.” Dat verschillende leden van de afdeling Autovak ook op de AutoRAI staan – en er alle belang bij hebben dat ook deze beurs een succes wordt – speelde mee in de welwillende houding om de datum te verschuiven. Wel had het Autovak-bestuur volgens Rommerts twee eisen: geen data in de zomer en geen beurs in welke vakantie dan ook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding