Die zouden bewust allerlei kwaliteitseisen omzeilen, daardoor onder de bestaande prijsniveaus werken en de markt verpesten voor bonafide bedrijven. In een brief vraagt de Focwa-sectie daarom aan de importeurs om hun dealers te adviseren bekleedwerkzaamheden uit te besteden aan Focwa-bedrijven. Veel autodealers laten vanwege fiscale voordelen pas na afgifte van het kenteken lederen bekleding in auto’s aanbrengen. Voor steeds meer malafide bedrijven zou dat aanleiding zijn lederen interieurs uit lage loonlanden te halen en deze in Nederland te laten inbouwen – soms door medewerkers uit deze landen. Volgens Focwa lopen opdrachtgevers hierbij risico, omdat deze malafide bedrijven veelal niet voldoen aan de Wet op de Ketenaansprakelijkheid, geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben en geen Focwa-garantie geven. Ook is er een prijsdrukkend effect, waardoor de reguliere Focwa-bedrijven die willen voldoen aan de (wettelijke) verplichtingen niet meer meekunnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding