GlasGarage trapt af met twintig vestigingen, Profile met 35. Beide partijen willen hun initiatief komend jaar uitbouwen naar een landelijk netwerk van in totaal honderd AircO2-vestigingen. Op basis van “gevoelsmatige inschatting” acht GlasGarage-directeur Emiel Voorhorst in 2006 een marktaandeel van tien procent haalbaar. Kloppend hart in de nieuwe dienst is een door Amtech geleverd aircovulstation, dat tevens de (digitale) diagnose verricht. Volgens Voorhorst is binnen enkele minuten na aansluiting duidelijk of het systeem koudemiddel nodig heeft en of de druk op peil is. Pilotonderzoek door GlasGarage en Profile, eerder dit jaar, leerde dat 45 procent van de vijfhonderd geteste systemen te weinig koudemiddel bevat. “Verrassend”, vindt Voorhorst. “Ik dacht dat garages dit onderdeel standaard controleerden bij de grote beurt.” De initiatiefnemers zeggen met AircO2 gevolgschade te willen voorkomen die kan ontstaan wanneer regulier onderhoud uitblijft. Die insteek zou bij de inmiddels benaderde verzekeraars en leasemaatschappijen op instemming kunnen rekenen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding