Emko-directeur Wiel Koks: ”Wij hebben jaren prettig samengewerkt maar door de huidige ontwikkelingen in de markt denken wij beter te passen bij een groep als GroupAuto Nederland. Daar wordt op een andere wijze met leveranciers samengewerkt en wij hebben het gevoel dat er meer vrijheid en mogelijkheden zitten in eigen besluitvorming.” Ook het feit dat GroupAuto geen eigen magazijn heeft en daarmee zeer flexibel is spreekt Koks aan. Emko Automaterialen BV is actief in zowel automaterialen als truck- en trailer parts. Voor die laatste divisie blijft Emko overigens lid van B-one. Eerder deze week werd bekend dat De Jong in Leiden en Amsterdam zich heeft aangesloten bij GroupAuto. Volgens salesmanager Roel Lenselink van Auto Distribution Nederland heeft niet Emko maar ADN het initiatief genomen om uit elkaar te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding