Ging het in maart 2005 om 756 stuks, dit jaar waren het er in diezelfde maand 1.519. De inbouwcijfers in het eerste kwartaal van 2006 stegen met 85 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2005. Toen werden 2.366 autogasinstallaties ingebouwd, terwijl de eerste drie maanden van dit jaar uitkomen op 4.368. Voorzitter Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland (SAN) telt zijn zegeningen. “De adviesprijs van een liter euro loodvrij bedraagt momenteel bijna 1,50 euro, die van een liter diesel ruim 1,12 euro. Bij autogas is het rond de 57 eurocent.” Volgens Goudberg heeft ook het zakelijke segment – berijders en fleetowners – weer erg veel belangstelling. Met name de verrekening van de leasewagen via het loonstrookje drukt werknemers met de neus op de financiële feiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding