Het trio maakt deel uit van het vanuit Amerika opererende Advanced Accessory Systems (AAS). Brink en Valley zijn toonaangevende Europese en Noord-Amerikaanse spelers op de markt voor trekhaken; het Canadese SportRack Accessories biedt lastdragers en dakboxen aan. De bedrijven hebben een jaaromzet van 197 miljoen euro en bieden werk aan veertienhonderd medewerkers op zeven Europese en drie Noord-Amerikaanse locaties. De overname is voorwaardelijk en moet nog groen licht krijgen van de Europese mededingingsautoriteiten. “Trekhaaksystemen zijn een nieuw productsegment in ons bedrijfsmodel: het leveren van transportoplossingen voor actieve klanten die hun spullen veilig, makkelijk en stijlvol per auto willen vervoeren”, licht Anders Pettersson, president en CEO van Thule, toe. Woordvoerder Thom van der Wiel van Brink Europe zegt dat zijn organisatie "gelukkig" is met de aangekondigde overname. "Net als wij is Thule een sterke speler op het gebied van accessoires, zowel bij de eerste montage als in de aftermarket. Ze hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en onze producten vullen elkaar aan." Bij Brink in Nederland (Staphorst, Hoogeveen) werken 350 mensen. Voor de trekhaakproducten blijft de merknaam tot nader order gewoon bestaan, hoewel het bedrijf zelf Thule zal komen te heten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding