De eigenschappen van het Tenneco Walker dieselpartikelfilter zorgen ervoor dat installateurs snel en eenvoudig de katalysatoren kunnen vervangen door de dpf’s zonder toevoeging van extra gewicht en zonder het algemene profiel van geluid, trillingen en hardheid van de auto te verstoren. De installatie is eenvoudig omdat de motorelektronica niet hoeft te worden aangepast. De grote omvang van het hedendaagse Europese park van diesels, bijna vijftig procent van het totale wagenpark, maakt van de vervangings-dpf’s een interessante markt. De installatiemarkt profiteert van een ruime beschikbaarheid van dit product voor vrijwel alle dieselauto's die vandaag op de markt zijn. Walker dpf’s zijn volledig gehomologeerd en worden geleverd met de nodige installatiecertificaten om ervoor te zorgen dat de consument op een eenvoudige wijze kan genieten van het belastingvoordeel. Tenneco (VS) is een fabrikant met een omzet van 4,4 miljard dollar. Tenneco Automotive is één van de grootste designers, producenten en verkopers wereldwijd van producten en systemen voor emissie- en snelheidsbeheersing voor de markt van originele onderdelen en voor de vervangingsmarkt onder de merknamen Monroe, Walker, Gillet en Clevite Elastomer.