Dit blijkt uit het jaarverslag 2005 van de RDW dat vandaag is verschenen. Nieuwe typen voertuigen en onderdelen moeten voldoen aan (inter)nationale veiligheids- en milieueisen. Bij goedkeuring ontvangen fabrikanten een internationaal certificaat of een nationaal geldende typegoedkeuring, waarna serieproductie kan beginnen. Oorzaak van de groei die het RDW registreert, is met name het toenemend aantal klanten uit het Verre Oosten (o.a. China, Taiwan), die hun producten op de markt willen brengen. Het betreft bijvoorbeeld motoren, bromfietsen, maar ook koplampen, spiegels, knipperlichten en banden. Met een Europese typegoedkeuring van de RDW kunnen deze producten in Europa verkocht worden. Uit het jaarverslag blijkt ook dat het aantal steekproeven op de APK is toegenomen met zes procent tot 215.504 voertuigen.