Rob Koch, directeur van Sonax Car Care, lichtte de jongste aanwinst toe tijdens de Autovak. Voor hem is Bar’s Leaks een product dat goed past bij Sonax. ‘Het is een onderhoudsproduct én een A-merk, dat zijn wij ook.” Bar’s Leaks brengt niet alleen nieuwe omzet binnen maar kan daarnaast voor Sonax Car Care deuren openen. “Vooral in de oliewereld zitten partijen die nog geen Sonax-producten voeren. Nu we importeur worden van Bar’s Leaks, moet iedereen die het wil verkopen eerst bij ons aankloppen.” Bar’s Leaks heeft een preventieve én curatieve werking. Als er een gat ontstaat in het koelsysteem, volstaat toevoeging van het middel om het lek van binnenuit te dichten. Maar er zijn ook mensen die Bar’s Leaks op voorhand toepassen, onder het motto ‘baat het niet dan schaadt het niet’. Bekend is bijvoorbeeld dat in de VS sommige fabrikanten van auto’s het product af fabriek toevoegen aan hun voertuigen.