Diverse Kia dieseluitvoeringen werden tot nu toe geleverd in combinatie met een roetfilter, maar met onmiddellijke ingang behoort een dieselpartikelfilter tot de standaarduitrusting van alle dieseluitvoeringen van Kia. In het kader van de Kia roetfiltercampagne geldt een gratis montage van retrofit filters op Kia’s die al in Nederland rondrijden. “Met de subsidie op roetfilters geeft de overheid het goede voorbeeld om eigenaren van een auto met dieselmotor te stimuleren zo’n filter te laten monteren,” verklaart Cor Baltus, managing director van Kia Nederland. “Kia gaat daarin nu nog een stap verder door gratis een dieselpartikelfilter te leveren op nieuwe én bestaande Kia-modellen. Op deze manier bestrijden we het luchtvervuilingprobleem van twee kanten en laten we niet alleen aan nieuwe, maar ook bestaande Kia-rijders blijken dat Kia zich nauw betrokken voelt bij het realiseren van een schoner milieu.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding