Tien miljard bougies bij Bosch

Bosch heeft in het Duitse Bamberg de tien miljardste bougie van het merk Bosch geproduceerd.

Honderd jaar geleden produceerde Bosch amper een paar honderd per jaar. Vandaag zijn dat er meer dan driehonderd miljoen per jaar. Het overgrote deel wordt geproduceerd in het Duitse Bamberg maar Bosch heeft ook productie-eenheden in India, Brazilië, China en Rusland. Op 7 januari 1902 patenteerde Bosch de eerste ontstekingsbougies. Bosch heeft de bougie voortdurend mee laten evolueren met de nieuwste motortechnologie. Zoals vierkleppenmotoren, lean-burn-motoren en de ultra-efficiënte rechtstreekse brandstofinjectie. Bosch gebruikt speciale metalen zoals platina, iridium of yttrium. Door variaties in het aantal, design en de structuur van de elektrodes kan Bosch in zijn bougiecatalogus 31 verschillende elektrodenconfiguraties produceren. Dankzij dit uitgebreide aanbod kunnen motoren aan de steeds strengere uitstootnormen voldoen terwijl tegelijkertijd de prestaties en de efficiëntie verhogen. Ondanks deze hogere prestaties is de levensduur van een bougie vandaag twintig tot dertig keer hoger dan honderd jaar geleden. Tegenwoordig gaan standaardbougies twintig- tot dertigduizend kilometer mee. Aangezien vele merken en motoren op maat gemaakte bougies gebruiken, is het huidige aanbod uitgegroeid tot meer dan 1250 varianten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tien miljard bougies bij Bosch - Automobielmanagement.nl

Tien miljard bougies bij Bosch

Bosch heeft in het Duitse Bamberg de tien miljardste bougie van het merk Bosch geproduceerd.

Honderd jaar geleden produceerde Bosch amper een paar honderd per jaar. Vandaag zijn dat er meer dan driehonderd miljoen per jaar. Het overgrote deel wordt geproduceerd in het Duitse Bamberg maar Bosch heeft ook productie-eenheden in India, Brazilië, China en Rusland. Op 7 januari 1902 patenteerde Bosch de eerste ontstekingsbougies. Bosch heeft de bougie voortdurend mee laten evolueren met de nieuwste motortechnologie. Zoals vierkleppenmotoren, lean-burn-motoren en de ultra-efficiënte rechtstreekse brandstofinjectie. Bosch gebruikt speciale metalen zoals platina, iridium of yttrium. Door variaties in het aantal, design en de structuur van de elektrodes kan Bosch in zijn bougiecatalogus 31 verschillende elektrodenconfiguraties produceren. Dankzij dit uitgebreide aanbod kunnen motoren aan de steeds strengere uitstootnormen voldoen terwijl tegelijkertijd de prestaties en de efficiëntie verhogen. Ondanks deze hogere prestaties is de levensduur van een bougie vandaag twintig tot dertig keer hoger dan honderd jaar geleden. Tegenwoordig gaan standaardbougies twintig- tot dertigduizend kilometer mee. Aangezien vele merken en motoren op maat gemaakte bougies gebruiken, is het huidige aanbod uitgegroeid tot meer dan 1250 varianten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding