Subsidiebudget retrofit-roetfilters verdubbeld

VROM heeft, wegens de grote vraag naar retrofit-roetfilters voor personen- en bestelauto’s besloten het totaal beschikbare budget voor 2007 te verdubbelen van twintig miljoen naar veertig miljoen euro.

Vooral leasemaatschappijen maken op grote schaal gebruik van de regeling. Zo maakte Athlon onlangs bekend, in samenwerking met onderdelenleverancier Van Heck en Profile International, twintigduizend dieselauto’s te gaan voorzien van een retrofit-roetfilter. Ook ING Car Lease gaat het wagenpark van een retrofit-roetfilter voorzien. Hetzelfde geldt voor de Wegenwacht, die gisteren liet weten alle bestaande dieselvoertuigen nog dit jaar met roetfilter te zullen uitrusten. Het gaat daarbij om enkele honderden auto’s. De overheid streeft ernaar dat ten minste 120 duizend voertuigen met subsidie van een retrofit-roetfilter worden voorzien. Eigenaren van een gebruikte dieselauto kunnen sinds 1 juli 2006 vijfhonderd euro subsidie krijgen voor retrofit-roetfilters. In totaal werd voor 2007 twintig miljoen euro beschikbaar gesteld, maar gezien de overweldigende belangstelling was hiervan begin augustus al bijna vijftien miljoen euro opgesoupeerd. Reden voor minister Cramer van VROM om het plafond op te schroeven naar veertig miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Subsidiebudget retrofit-roetfilters verdubbeld - Automobielmanagement.nl

Subsidiebudget retrofit-roetfilters verdubbeld

VROM heeft, wegens de grote vraag naar retrofit-roetfilters voor personen- en bestelauto’s besloten het totaal beschikbare budget voor 2007 te verdubbelen van twintig miljoen naar veertig miljoen euro.

Vooral leasemaatschappijen maken op grote schaal gebruik van de regeling. Zo maakte Athlon onlangs bekend, in samenwerking met onderdelenleverancier Van Heck en Profile International, twintigduizend dieselauto’s te gaan voorzien van een retrofit-roetfilter. Ook ING Car Lease gaat het wagenpark van een retrofit-roetfilter voorzien. Hetzelfde geldt voor de Wegenwacht, die gisteren liet weten alle bestaande dieselvoertuigen nog dit jaar met roetfilter te zullen uitrusten. Het gaat daarbij om enkele honderden auto’s. De overheid streeft ernaar dat ten minste 120 duizend voertuigen met subsidie van een retrofit-roetfilter worden voorzien. Eigenaren van een gebruikte dieselauto kunnen sinds 1 juli 2006 vijfhonderd euro subsidie krijgen voor retrofit-roetfilters. In totaal werd voor 2007 twintig miljoen euro beschikbaar gesteld, maar gezien de overweldigende belangstelling was hiervan begin augustus al bijna vijftien miljoen euro opgesoupeerd. Reden voor minister Cramer van VROM om het plafond op te schroeven naar veertig miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding