Antonov sluit overeenkomst met tweede Chinese partij

Versnellingsbakontwikkelaar Antonov gaat met het Chinese bedrijf Chongqing Loncin General Purpose Enginee een pilotproject opstarten. Dat meldt Betten Beursmedia.

Er zal tijdens dit project onderzoek worden gedaan naar toekomstige mogelijkheden voor de ontwikkeling, productie en marketing van een kleine 6-speed automatische versnellingsbak. Beide partijen brengen elk 1,2 miljoen euro in om de eerste fase te financieren. Tegelijkertijd zullen ze de oprichting in 2008 van een joint venture voor productiedoeleinden bespreken. Loncin is een Chinese producent van motorfietsen, kleine motoren en een scala aan auto-onderdelen. Momenteel produceert Loncin 1,5 miljoen motorfietsen per jaar en ruim 3 miljoen motoren voor binnenlands gebruik en export. Het bedrijf levert componenten aan binnenlandse en westerse automerken. Volgens bestuursvoorzitter John Moore van Antonov biedt de overeenkomst het concern 'een tweede toegang tot de belangrijke Chinese markt'. Hij zal aandeelhouders 'op korte termijn' informeren over verdere ontwikkelingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Antonov sluit overeenkomst met tweede Chinese partij - Automobielmanagement.nl

Antonov sluit overeenkomst met tweede Chinese partij

Versnellingsbakontwikkelaar Antonov gaat met het Chinese bedrijf Chongqing Loncin General Purpose Enginee een pilotproject opstarten. Dat meldt Betten Beursmedia.

Er zal tijdens dit project onderzoek worden gedaan naar toekomstige mogelijkheden voor de ontwikkeling, productie en marketing van een kleine 6-speed automatische versnellingsbak. Beide partijen brengen elk 1,2 miljoen euro in om de eerste fase te financieren. Tegelijkertijd zullen ze de oprichting in 2008 van een joint venture voor productiedoeleinden bespreken. Loncin is een Chinese producent van motorfietsen, kleine motoren en een scala aan auto-onderdelen. Momenteel produceert Loncin 1,5 miljoen motorfietsen per jaar en ruim 3 miljoen motoren voor binnenlands gebruik en export. Het bedrijf levert componenten aan binnenlandse en westerse automerken. Volgens bestuursvoorzitter John Moore van Antonov biedt de overeenkomst het concern 'een tweede toegang tot de belangrijke Chinese markt'. Hij zal aandeelhouders 'op korte termijn' informeren over verdere ontwikkelingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding