251 duizend auto’s afgekeurd op verlichting

Volgens de RDW-cijfers werden in 2006 bij de APK 251 duizend auto’s afgekeurd vanwege (in totaal) 400 duizend gebreken aan de verlichting. Het echte aantal is echter vele malen hoger.

Dat maakte Johan Hakkenberg, algemeen directeur RDW, bekend bij de officiële start van de verkeersveiligheidscampagne Goed Licht Beter Zicht. Doel van de drie jaar lopende campagne is het aantal auto’s met defecte of verkeerd afgestelde verlichting drastisch terug te dringen. ANWB, Bovag, Verkeer & Waterstaat, Philips, RAI Vereniging en Veilig Verkeer Nederland gaven zaterdag in Nieuwegein het startsein voor de Nationale Autoverlichtingsmaand. Bij de Wegenwacht en Q-Park-parkeergarages konden automobilisten gratis hun verlichting laten controleren. Gedurende november kan dat ook bij deelnemende Bovag-autobedrijven. RDW, Centraal Beheer Achmea, Polaroid Eyewear, Valeo, Q-Park en De Garage hebben zich bij het initiatief aangesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

251 duizend auto’s afgekeurd op verlichting - Automobielmanagement.nl

251 duizend auto’s afgekeurd op verlichting

Volgens de RDW-cijfers werden in 2006 bij de APK 251 duizend auto’s afgekeurd vanwege (in totaal) 400 duizend gebreken aan de verlichting. Het echte aantal is echter vele malen hoger.

Dat maakte Johan Hakkenberg, algemeen directeur RDW, bekend bij de officiële start van de verkeersveiligheidscampagne Goed Licht Beter Zicht. Doel van de drie jaar lopende campagne is het aantal auto’s met defecte of verkeerd afgestelde verlichting drastisch terug te dringen. ANWB, Bovag, Verkeer & Waterstaat, Philips, RAI Vereniging en Veilig Verkeer Nederland gaven zaterdag in Nieuwegein het startsein voor de Nationale Autoverlichtingsmaand. Bij de Wegenwacht en Q-Park-parkeergarages konden automobilisten gratis hun verlichting laten controleren. Gedurende november kan dat ook bij deelnemende Bovag-autobedrijven. RDW, Centraal Beheer Achmea, Polaroid Eyewear, Valeo, Q-Park en De Garage hebben zich bij het initiatief aangesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding