Rekening voor lamp wisselen? Geen punt

Een ruime meerderheid van de automobilisten vindt het niet erg als een autobedrijf geld rekent voor het vervangen van kapotte verlichting.

Dat leert de online enquête van de campagne Goed Licht Beter Zicht. Ruim elfhonderd automobilisten vulden die vragenlijst de afgelopen weken in; 68 procent gaf aan geen moeite te hebben met een rekening na lampmontage. Bijna de helft verifieert de verlichting van zijn auto onvoldoende, leert de enquête. 53 Procent gaf aan zelf ter controle geregeld een rondje om de auto te lopen als de lampen aan zijn; 24 procent kijkt slechts in een (winkel)ruit in het voorbij rijden. Op de vraag waarom zo veel auto’s met slechte verlichting rijden, zoekt 53 procent het antwoord bij onverschilligheid van de automobilist. Van degenen die de enquête invulden gaf dertien procent aan meteen te stoppen bij een kapotte lamp. Driekwart stopt niet acuut, maar zegt er ook niet langer dan één dag mee door te rijden. Automobilisten kunnen nog tot en met 26 november bij Bovag-autobedrijven terecht voor een gratis controle van hun autoverlichting. De campagne Goed Licht Beter Zicht is een initiatief van ANWB, Bovag, Philips, RAI Vereniging, Veilig Verkeer Nederland en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rekening voor lamp wisselen? Geen punt - Automobielmanagement.nl

Rekening voor lamp wisselen? Geen punt

Een ruime meerderheid van de automobilisten vindt het niet erg als een autobedrijf geld rekent voor het vervangen van kapotte verlichting.

Dat leert de online enquête van de campagne Goed Licht Beter Zicht. Ruim elfhonderd automobilisten vulden die vragenlijst de afgelopen weken in; 68 procent gaf aan geen moeite te hebben met een rekening na lampmontage. Bijna de helft verifieert de verlichting van zijn auto onvoldoende, leert de enquête. 53 Procent gaf aan zelf ter controle geregeld een rondje om de auto te lopen als de lampen aan zijn; 24 procent kijkt slechts in een (winkel)ruit in het voorbij rijden. Op de vraag waarom zo veel auto’s met slechte verlichting rijden, zoekt 53 procent het antwoord bij onverschilligheid van de automobilist. Van degenen die de enquête invulden gaf dertien procent aan meteen te stoppen bij een kapotte lamp. Driekwart stopt niet acuut, maar zegt er ook niet langer dan één dag mee door te rijden. Automobilisten kunnen nog tot en met 26 november bij Bovag-autobedrijven terecht voor een gratis controle van hun autoverlichting. De campagne Goed Licht Beter Zicht is een initiatief van ANWB, Bovag, Philips, RAI Vereniging, Veilig Verkeer Nederland en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding