De kracht van de site is dat gebruikers kunnen kiezen in aflevertijden en in grossiers. En ze profiteren van de eenvoud en snelheid van bestellen, stelt Havam. Bovendien biedt de site rechtstreeks toegang tot de technische informatie van AutoTools. De site is een initiatief van Havam Automotive, een onderdeel van Sator Holding (Kroymans). Directeur Raymond Vael van Havam: “We weten uit ervaring dat monteurs de snelst mogelijke route willen om hun informatie te vinden of om onderdelen te bestellen. Dat hebben we vertaald in een aantal praktische zaken. De bestelstructuur op de site wijst zichzelf en heeft handige tabbladen om snel tussen pagina’s en menu’s te kunnen schakelen. Met het geïntegreerde kentekenbestand kan simpel en snel op kenteken worden gezocht naar de juiste onderdelen. Bovendien is er een compleet overzicht van vervangingsonderdelen, die zijn onderverdeeld in heldere rubrieken voor de desbetreffende auto. De volledige technische gegevens blijven daarbij altijd in beeld tijdens het zoeken. Wij verwachten dat juist die koppeling van gegevens en de zoek- en bestelfunctie, plus de vrije keuze van grossier voor elk autobedrijf, een grote steun zal zijn. Er zijn minder stappen nodig en het tijdstip van levering kan men zelf aangeven.” Havam ondersteunt de lancering van www.ikwilonderdelen.nl met een promotiecampagne. Zo gaat een promotieteam de komende maanden de site promoten bij autobedrijven.