TomTom maakt duikvlucht op beurs

TomTom voorziet een omzetdaling in het eerste kwartaal van dit jaar en verlaagt de omzetprognose voor heel 2008. De producent van navigatiekastjes heeft in aanloop naar de introductie van nieuwe producten de prijzen eerder dan verwacht verlaagd.

Dat meldt TomTom dinsdag 8 april in een tussentijds handelsbericht. De onderneming verkocht rond de twee miljoen navigatieapparaten in de eerste drie maanden van dit jaar. Daarmee wordt naar verwachting een omzet behaald van tussen de euro 260 en 270 miljoen euro. Op de effectenbeurs ging het aandeel TomTom direct onderuit door de verwachte omzetdaling. ‘In de komende maanden verwachten we dat nieuwe producten de omzetgroei zullen stimuleren. We verwachten echter niet dat de resterende drie kwartalen zullen compenseren voor het minder dan verwachte resultaat in het eerste kwartaal’, aldus het bedrijf in de trading update, die wordt geciteerd door het FD. Voor heel 2008 rekent het bedrijf nu op een omzet van euro 1,8 miljard tot 2,0 miljard euro. Bij de publicatie van de cijfers op 21 februari, stelde het bedrijf voor 2008 een omzet te verwachten tussen de 2,0 en 2,2 miljard euro. Destijds werd die outlook afgedaan als ‘conservatief’ en daalde de koers. In 2008 verwacht TomTom veertien miljoen tot vijftien miljoen apparaten te verkopen, conform de outlook die het bedrijf gaf bij de cijfers in februari. Analist Eric de Graaf van Petercam spreekt volgens nieuwsdienst Betten van een ‘grote winstwaarschuwing’. Op Euronext Amsterdam opende het aandeel TomTom dinsdag ruim dertien procent lager.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom maakt duikvlucht op beurs - Automobielmanagement.nl

TomTom maakt duikvlucht op beurs

TomTom voorziet een omzetdaling in het eerste kwartaal van dit jaar en verlaagt de omzetprognose voor heel 2008. De producent van navigatiekastjes heeft in aanloop naar de introductie van nieuwe producten de prijzen eerder dan verwacht verlaagd.

Dat meldt TomTom dinsdag 8 april in een tussentijds handelsbericht. De onderneming verkocht rond de twee miljoen navigatieapparaten in de eerste drie maanden van dit jaar. Daarmee wordt naar verwachting een omzet behaald van tussen de euro 260 en 270 miljoen euro. Op de effectenbeurs ging het aandeel TomTom direct onderuit door de verwachte omzetdaling. ‘In de komende maanden verwachten we dat nieuwe producten de omzetgroei zullen stimuleren. We verwachten echter niet dat de resterende drie kwartalen zullen compenseren voor het minder dan verwachte resultaat in het eerste kwartaal’, aldus het bedrijf in de trading update, die wordt geciteerd door het FD. Voor heel 2008 rekent het bedrijf nu op een omzet van euro 1,8 miljard tot 2,0 miljard euro. Bij de publicatie van de cijfers op 21 februari, stelde het bedrijf voor 2008 een omzet te verwachten tussen de 2,0 en 2,2 miljard euro. Destijds werd die outlook afgedaan als ‘conservatief’ en daalde de koers. In 2008 verwacht TomTom veertien miljoen tot vijftien miljoen apparaten te verkopen, conform de outlook die het bedrijf gaf bij de cijfers in februari. Analist Eric de Graaf van Petercam spreekt volgens nieuwsdienst Betten van een ‘grote winstwaarschuwing’. Op Euronext Amsterdam opende het aandeel TomTom dinsdag ruim dertien procent lager.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding