Beide bedrijven zullen nieuwe en innovatieve oplossingen bieden die zijn gebaseerd op het Microsoft Auto softwareplatform waardoor de modernste in-car technologie voor Kia-rijders wereldwijd beschikbaar zal komen. Topman Chung van Kia verklaarde: “Het is onze strategie wereldwijd toonaangevend te worden op het gebied van het samenvoegen van automotive- en informatietechnologie. De samenwerking met Microsoft vormt de basis om deze doelstelling te realiseren. De geavanceerde mogelijkheden, de flexibiliteit en gunstige prijsstelling zorgen ervoor dat het Microsoft Auto softwareplatform voor ons een aantrekkelijke oplossing is.” Het eerste product, een nieuwe generatie infotainmentsysteem dat voorziet in een spraakgestuurde verbinding tussen mobiele apparaten, zal in 2010 in Noord-Amerika worden geïntroduceerd. Vervolgens zal dit systeem ook in Europa en Azië beschikbaar komen en worden uitgebreid met multimedia- en navigatieapparatuur. De volgende nieuwe generatie infotainmentsystemen zijn vergelijkbaar met mini-PC’s. Zelfs na de productlancering kunnen functionaliteiten worden uitgebreid of toegevoegd door middel van softwareprogramma updates.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding