Group Auto International breidt uit

Group Auto Union International, het internationale samenwerkings- en inkoopverband van automaterialengrossiers, heeft twee nieuwe landengroepen.

Het gaat om grossiers uit Hongarije en drie regionale grossiersgroepen uit Brazilië. Ze brengen de gezamenlijke omzet (van grossier naar autobedrijf) van Group Auto op 4,3 miljard euro.

Dat GAU de vier miljard euro ruim passeert, komt vooral door de Brazilianen, die goed zijn voor vierhonderd miljoen euro. GAU international bestaat nu uit 692 grossiers uit 22 landen. Samen hebben die 1885 vestigingen operationeel.

In totaal zijn er 3274 autobedrijven met een werkplaatsconcept van GAU, zoals de 56 CarXpert autobedrijven in Nederland. GroupAuto Nederland bundelt de inkoop- en marketingkracht van 48 leden met 68 vestigingen.

Directeur Freek Blekxtoon van GroupAuto Nederland denkt dat zich binnenkort nog meer landengroepen aansluiten. Met name de truck- en trailerbusiness staat volgens Blekxtoon nog maar aan het begin van internationalisering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Group Auto International breidt uit - Automobielmanagement.nl

Group Auto International breidt uit

Group Auto Union International, het internationale samenwerkings- en inkoopverband van automaterialengrossiers, heeft twee nieuwe landengroepen.

Het gaat om grossiers uit Hongarije en drie regionale grossiersgroepen uit Brazilië. Ze brengen de gezamenlijke omzet (van grossier naar autobedrijf) van Group Auto op 4,3 miljard euro.

Dat GAU de vier miljard euro ruim passeert, komt vooral door de Brazilianen, die goed zijn voor vierhonderd miljoen euro. GAU international bestaat nu uit 692 grossiers uit 22 landen. Samen hebben die 1885 vestigingen operationeel.

In totaal zijn er 3274 autobedrijven met een werkplaatsconcept van GAU, zoals de 56 CarXpert autobedrijven in Nederland. GroupAuto Nederland bundelt de inkoop- en marketingkracht van 48 leden met 68 vestigingen.

Directeur Freek Blekxtoon van GroupAuto Nederland denkt dat zich binnenkort nog meer landengroepen aansluiten. Met name de truck- en trailerbusiness staat volgens Blekxtoon nog maar aan het begin van internationalisering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding