Ontwerpnorm neutraliseren airbag/gordelspanner

In samenspraak met een aantal marktpartijen heeft Auto Recycling Nederland (ARN) een ontwerpnorm ontwikkeld om airbags en gordelspanners onschadelijk te maken.

Voor deze pyrotechnische onderdelen schrijft de zogeheten NEN 7557 een eenduidige en veilige werkwijze voor. Aan de ontwerpnorm is gewerkt door auto-importeurs/-fabrikanten, Stiba, Casimir Bedrijfsadvisering, SGS, Genius, Provincies, Focwa, TNO defensie & veiligheid, RAI Technische zaken, HKS en  demontagebedrijven. Er is gekeken naar gas-, geluid- en stofemissies en naar arbeidsomstandigheden

De ontwerpnorm voor neutralisatie van airbags (elektrische en mechanische) en gordelspanners is een uitbreiding op de serie van algemene normen voor demontagetechnieken (NEN 7550:2002/A1:2008). Commentaar kan vóór 15 september worden ingediend bij de NEN: postbus 5059, 2600 GB Delft of per e-mail (milieu@nen.nl).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ontwerpnorm neutraliseren airbag/gordelspanner - Automobielmanagement.nl

Ontwerpnorm neutraliseren airbag/gordelspanner

In samenspraak met een aantal marktpartijen heeft Auto Recycling Nederland (ARN) een ontwerpnorm ontwikkeld om airbags en gordelspanners onschadelijk te maken.

Voor deze pyrotechnische onderdelen schrijft de zogeheten NEN 7557 een eenduidige en veilige werkwijze voor. Aan de ontwerpnorm is gewerkt door auto-importeurs/-fabrikanten, Stiba, Casimir Bedrijfsadvisering, SGS, Genius, Provincies, Focwa, TNO defensie & veiligheid, RAI Technische zaken, HKS en  demontagebedrijven. Er is gekeken naar gas-, geluid- en stofemissies en naar arbeidsomstandigheden

De ontwerpnorm voor neutralisatie van airbags (elektrische en mechanische) en gordelspanners is een uitbreiding op de serie van algemene normen voor demontagetechnieken (NEN 7550:2002/A1:2008). Commentaar kan vóór 15 september worden ingediend bij de NEN: postbus 5059, 2600 GB Delft of per e-mail (milieu@nen.nl).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding