Dat meldde een welingelichte bron tegen Dow Jones Nieuwsdienst.  TomTom zal de nieuwe structuur tijdens zijn Capital Markets Day op  25 september bekendmaken. Aanleiding is de overname van Tele Atlas. De TomTom Groep bestaat sinds juni uit de business units TomTom, Tele  Atlas, TomTom Work en Automotive.

TomTom Automotive voert gesprekken met meerdere autoproducenten voor de levering van een navigatiesysteem dat (OEM) in het dashboard van een auto gebouwd kan worden.  TomTom, zo verklaarde het bedrijf al eerder, verwacht daarvoor dit jaar een eerste overeenkomst te sluiten.  Vigreux, van wie de benoeming binnenkort zal worden aangekondigd, komt  aan het hoofd te staan van TomTom, het onderdeel dat draagbare navigatiesystemen maakt. De onlangs in dienst getreden Bill Henry geeft leiding aan Tele Atlas, het bedrijfsonderdeel dat digitale wegenkaarten maakt. Ook de onderdelen TomTom Work en Automotive krijgen nieuwe leidinggevenden.

TomTom Work houdt zich voornamelijk bezig met diensten voor beheerders van wagenparken, terwijl Automotive zich richt op de autoindustrie.