In de nacht van maandag op dinsdag hebben inbrekers uit zes Renaults Espace in totaal zo’n achttien tot dertig luxe stoelen gestolen, aldus het Haarlems Dagblad. De auto’s stonden op de afgesloten parkeerplaats van de dealer. De dieven hebben de inbraak grondig voorbereid, denkt de politie. Van een aantal  Renaults was kort daarvoor de radiateur vernield. De auto’s werden vervolgens bij Finesse gerepareerd, waar de dieven hun slag sloegen.

De inbrekers hebben goed verdiend aan hun nachtelijke actie, vermoedt aftersales manager Ton Stolker van Renault Finesse. In het Haarlems Dagblad: "De stoelen leveren per stuk al gauw tussen de 250 en 400 euro op."

Het is niet de eerste keer dat het dievengilde een ongezonde belangstelling toont voor het meubilair van de Espace. Enkele jaren geleden werden onder meer in de regio Haarlem diverse exemplaren leeggeroofd.