De opgedane ervaring en de specifieke kennis die Euromaster heeft verkregen uit gerenommeerd Europees onderzoek, wil Euromaster delen met branchegenoten en andere partijen in de transportwereld en autowereld. Hiermee zegt Euromaster zijn verantwoordelijkheid te willen nemen als grootste speler op de Europese markt van bandenservicebedrijven. Men wil zodoende ernstige ongevallen, zoals die afgelopen zomer in de branche plaatsvonden, helpen voorkomen.

Euromaster heeft een vooruitstrevend veiligheidsbeleid dat bestaat uit een combinatie van preventiebeleid uitgedragen door kwaliteit-arbo-milieu-managers, voorlichting, instructies, voortdurend verrijken van kennis en het toepassen van beveiligende technieken zoals bandenkooien met een afmeting van 2250x1200x2000. Het gebruik van een bandenkooi zal niet alle mogelijke soorten bedrijfsongevallen kunnen voorkomen maar is wel een essentieel middel om de effecten van de meest risicovolle bedrijfsongevallen te beperken, met name bij grote banden.

Euromaster laat verder technische oplossingen op maat ontwikkelen voor de eigen situatie als er geen standaardoplossingen beschikbaar zijn. Zo heeft de bandenspecialist op een aantal gespecialiseerde vestigingen op maat gemaakte XXL-bandenkooien waarin banden uit de landbouw, het grondverzet en de Rotterdamse haven kunnen worden gepompt. Ook de XXL-versie werkt met een pompcomputer, heeft een beveiliging op het deurmechanisme waardoor het pompen stopt zodra de deur wordt geopend.

 

Euromaster zegt te beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van veilig werken, mede doordat Euromaster deel uitmaakt van een Europees netwerk in tien landen. Euromaster Bandenservice gaat de specifieke kennis, met name ook die op het gebied van bandenexplosies die is verkregen uit Europees onderzoek, delen met branchegenoten en andere partijen in de transportwereld en automotive industrie. Euromaster vindt dat de specifieke kennis ook beschikbaar moet zijn voor de kleine zelfstandige ondernemingen, aldus Gerry de Laet, kwaliteit-arbo-milieu-manager van Euromaster.

 

Euromaster is specialist in banden en auto-onderhoud voor zowel de particuliere als de zakelijke markt (carfleet en zware voertuigen). Het bedrijf is een honderd procent Michelin-dochter en heeft in Nederland 110 servicevestigingen.