Volkswagen vergroot zijn aanbod van aardgasauto’s met de Passat TSI EcoFuel. Om te laten waartoe hij in staat is, gaat de auto een tocht maken van tweeënhalve maand langs alle achthonderd aardgasstations in Duitsland. Aan het stuur zit Rainer Zietlow, die al eerder met een Caddy EcoFuel een reis om de wereld maakte.

Voor de nieuwe tour (de 800 CNG EcoFuel Tour) wordt gebruikgemaakt van een Passat Variant. Volkswagen beweert dat de TSI-motor 110 kW/150 pk levert en een verbruik heeft van 4,6 kilogram aardgas per honderd kilometer. Overigens is de motor bivalent, hij kan dus ook op benzine draaien. VW claint dat de auto met 21 kilo aardgas 450 kilometer kan rijden. Als er ook 31 liter benzine wordt verstookt, is de actieradius 900 kilometer.
In Duitsland zijn dus al achthonderd aardgaspompstations waardoor de infrastructuur zo ongeveer dekkend is. In Nederland (Nederland aardgasland) komt het allemaal maar heel moeizaam van de grond, er zijn nog geen vijftien pompen operationeel.
Zie ook: Mercedes adverteert met gaspit voor aardgasauto’s

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding