Eén van deze programma’s is de AutoConfigurator, een database die het mogelijk maakt om alle leverbare auto’s online aan te bieden, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid en mogelijke opties. De informatie is 24/7 up-to-date door een koppeling aan een internationale database. Een ander voorbeeld is Auto360 HD waarmee de dealer de auto in minder dan twee minuten haarscherp en driedimensionaal op het internet zet.

"In de toekomst zal de nadruk in de showroom veel meer op de virtuele presentatie van auto’s komen te liggen dan nu het geval is," verklaart Wouter Koenderink van Autosoft. "Daarom leek het ons gepast om de ‘Showroom van de toekomst’ tijdens de Autovak ook op virtuele wijze te presenteren. Brochures en folders zullen in de toekomst verleden tijd zijn en de verkoper beschikt over een groot interactief beeldscherm waarop alle beschikbare uitvoeringen en kleuren op zeer realistische wijze worden afgebeeld. Dealers hoeven dan ook geen grote showroom meer te hebben om alle uitvoeringen tentoon te stellen, want alles wordt professioneel op virtuele wijze gepresenteerd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding