Bij de belangenbehartiger van voertuigdemontagebedrijven zal Hak derhalve niet aanblijven tot aan de Algemene Ledenvergadering, meldt Stiba. Het bestuur is druk doende een oplossing voor te bedenken.

Eric Hak was sinds 3 maart interim-voorzitter, nadat Goitzen Meindertsma zijn voorzitterschap "wegens privé omstandigheden" per direct had neergelegd. Tijdens de ledenvergadering in juni zou om goedkeuring worden gevraagd om Hak officieel te benoemen tot voorzitter van Stiba. De reden van de vroegtijdige beëindiging is niet bekend gemaakt. Desgevraagd zegt Hak geen nadere toelichting te willen geven. 

Eric Hak is directeur van OMS International, specialist in B2B-communicatie. Het bedrijf ontwikkelde zo’n negen jaar geleden Auto-XS, een transactieplatform voor importeurs, distributeurs en grossiers in de vervangingsmarkt voor onderdelen.

Overigens is ook het directeurschap van Stiba onderhevig aan mutaties. Begin dit jaar trad Patricia de Wilde aan, als opvolger van Guus van Dreven. Hij was in het voorjaar van 2008 begonnen als directeur.