Samen met de online bandenleverancier Blackcircles.com is onder de naam RAC Tyres een digitale bandenshop opgericht. De zeven miljoen leden van de RAC (te vergelijken met ‘onze’ ANWB) kunnen kopen met kortingen tot veertig procent.

Blackcircles.com zegt dat de overeenkomst een nieuwe mijlpaal is voor deze leverancier. Eigenaar Mike Welch ziet RAC Tyres als een goede mogelijkheid voor automobilisten om in tijden van recessie geld te besparen – in dit geval op de aankoop van banden. De RAC op haar beurt ziet de site als podium om de achterban  extra voordeel te bieden. De leden kunnen via de website banden bestellen. Ze worden gemonteerd bij één van de duizend aangesloten onafhankelijke werkplaatsen.

Blackcircles.com is opgericht in 2001 in Groot-Brittannië als "een nieuwe revolutionaire manier van banden  kopen." Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen; in Nederland onder de naam Autobandenshop.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding