Automobilisten kunnen een restitutie van twintig euro ontvangen wanneer ze hun vier versleten banden tussen 11 mei en 30 juni omruilen tegen een nieuwe set. Maar dan wel van het merk Continental.

"Met de slooppremie willen we versleten banden van de straat halen en daarmee de verkeersveiligheid verhogen", licht Ton Coppus van Continental Banden Groep B.V. toe. "Bij een profieldiepte van 1,6 mm (het wettelijk minimum) in plaats van de 8 mm van een nieuwe band is de remweg op een natte weg 45 procent langer. Dat komt overeen met meer dan vier wagenlengtes."

Met de premie hoopt Continental mensen te bereiken die anders nog niet zouden overwegen hun versleten banden in te ruilen. Deelnemers kunnen op www.rodekaart.com zien welke dealers meedoen aan de actie. Daar kunnen zij vier nieuwe Continental banden aanschaffen en monteren en de oude inleveren. Op de website is ook een sloopformulier te downloaden. De automobilist vult bij de bandenwissel dit formulier in, laat het voorzien van een dealerstempel en stuurt het op. Na enkele dagen stort Continental de slooppremie op de bankrekening.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding