Door de overname krijgt EPS Pagid met ingang van komende vrijdag de beschikking over merken als Ferodo, DON, Wira en Lemförder. Zeer binnenkort zal Kühne nog andere truck- en trailerlijnen overdragen. Kühne blijft de productgroepen SKF industrie- en truck/trailerlagers en Knecht truckfilters voeren voor de grossiers in automaterialen.

EPS Pagid voert in Nederland en België merken als Pagid, Wabco, Timken, Hendrickson, ArvinMeritor en SBT. Met de toevoeging van de Kühne-lijnen completeert EPS Pagid zijn programma en wordt het een van de belangrijkste spelers op de Benelux-markt voor truck- en traileronderdelen.

Kühne noemt het afstoten van de truck- en traileractiviteit een "logische stap". Het bedrijf wil zijn positie verstevigen als leverancier van automaterialen, gereedschappen en dieselonderdelen in de Benelux. De truck- en traileractiviteit pasten niet langer in de op sterke groei geformuleerde strategie van Kühne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding