De samenwerking moet leiden tot schaalvoordelen bij de distributie van autobanden, lichtmetalen velgen en de opslag van zomer- en winterbandensets. Tyre Team streeft naar een landelijk dekkend netwerk. De deelnemende bedrijven behouden hun eigen identiteit maar presenteren zich als geheel onder de naam Tyre Team.

De Banden Express/BDC heeft vestigingen in Den Haag, Hoofddorp, Alkmaar, Amersfoort en Rotterdam.  Banden Direkt zit in Leeuwarden, Groningen en Zwolle. Tyres Sales is gevestigd in Doetinchem. Wat ze delen, is hun niet-merkgebondenheid.

Doordat de bloedgroepen binnen Tyre Team de voorraadsystemen hebben gekoppeld, beschikt de organisatie over een breed en direct beschikbaar assortiment. De systemen zijn 24 uur per dag toegankelijk voor de afnemer, mits deze over een inlogcode beschikt. Tyre Team heeft een bestelwagenvloot van zestig auto’s en werkt met regionale opslag, waardoor de afnemer zaken doet met een lokale grossier. Men kan putten uit een permanente, actuele voorraad van circa 100 duizend banden. Er wordt tot acht keer per dag geleverd.

Voor de afnemers is een on-line bestelsysteem beschikbaar, met een eigen inlogcode. Deze is zeven dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar. Het systeem toont ook de netto prijzen. Een inlogcode is aan te vragen via www.tyreteam.nl of rechtstreeks bij een van de Tyre Team leden.

Tegelijk met de samenwerking lanceert Tyre Team ‘Profiel & Wiel’, een ruim driehonderd pagina’s  tellende banden- en wielencatalogus voor alle afnemers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding