Via de online onderdelenruilbeurs kunnen de dealers eenvoudig en snel incourante delen (ver)kopen. Het systeem maakt het mogelijk online in de voorraad te kijken van alle andere Nederlandse Mazda dealers (en indien gewenst ook over de grens).

Ruud Juffermans, Manager Parts en Accessoires van Mazda Motor Nederland, verwijst naar de overgang van onafhankelijk importeur naar fabrieksvestiging. Daardoor was het onontkoombaar dat Mazda Motor Nederland en haar dealers grotendeels gebruik moeten maken van het Europese Mazda ITC netwerk en de daarop draaiende bedrijfsvoeringsoftware. "Na enige tijd kan ik niet zeggen dat het slechter of beter is, maar het is anders als dat wij waren gewend. Het heeft plussen en minnen. Een van de minnen is het niet voorzien van een landelijk voorraadsysteem. Hoewel Mazda een hoge leveringsgraad kent, ontkomen ook wij niet aan backorders. Met e-Stock is het nu voor onze dealers eenvoudig om in geval van een backorder in de voorraad te kijken van andere dealers."

Het Nederlandse bedrijf PareX is opgericht in 1998, ging destijds van start met twee medewerkers en is nu een Europese onderneming met twaalf medewerkers. De onderdelenbeurs wordt momenteel gebruikt door ruim 3.800 merkdealers. In januari 2009 werd de miljoenste order via PareX verwerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding