Volgens Ton Coppus van Continental Banden Groep B.V. is het vorige maand gestarte initiatief "dermate succesvol" dat de premie ook in de maanden juli en augustus wordt uitgekeerd. "Veel afnemers hebben ons gevraagd de actie te verlengen."

Geïnspireerd op de sloopregeling bood Continental consumenten een premie voor versleten personenwagenbanden. Dat gebeurde onder het motto ‘Een rode kaart voor onveilige banden’. In het oorspronkelijke potje zat geld om tweeduizend automobilisten een restitutie van twintig euro te geven wanneer ze hun vier versleten banden omruilden tegen een nieuwe set banden (van het merk Continental, dat spreekt). De verkoopactie werd gekoppeld aan veiligheid: banden met een restprofiel van 1,6 mm of minder verdwijnen op deze manier van de straat. Deelnemers kunnen op www.rodekaart.com zien welke dealers meedoen. Ook is op de site een sloopformulier te downloaden. De automobilist vult bij de bandenwissel dit formulier in, laat het voorzien van een dealerstempel en stuurt het op. Na enkele dagen wordt de slooppremie door Continental dan op de bankrekening gestort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding