Op maandag 29 juni werd de bandenfabriek in het Duitse Fulda na een bommelding ontruimd. Volgens de anonieme beller zou tussen 15.00 en 20.00 uur een explosief tot ontploffing worden gebracht. De productie werd stilgelegd en de vijfhonderd medewerkers werden naar huis gestuurd, waarna de politie met speurhonden het terrein afzocht. Er werd niks gevonden. Een dag later was het weer raak. De productie was net weer opgestart, toen de politie voor dezelfde fabriek wederom een bommelding ontving.

Op 1 juli loofde de politie een beloning van vijfduizend euro uit voor tips die tot de aanhouding van de dader leiden. De politie weet weinig meer dan dat het om een man gaat die Duits spreekt met een sterk Amerikaans accent.  

Eind vorige week was de fabriek van Goodyear-Dunlop in Fürstenwalde het doelwit. Ook deze vestiging werd ontruimd en door de politie met speurhonden doorzocht. En ook deze keer werd er niks gevonden.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding