Salomons was enige tijd directeur van Alfa Romeo Nederland. De uitbreiding past bij de groeistrategie van Sator Holding. Salomons zal de komende tijd steeds meer commerciële taken overnemen van de overige directieleden.

Met het aantreden van Salomons komt het directieteam van Sator Holding op vier personen: voorzitter Adriaan Roggeveen (63), operationeel directeur Marc Welling (43) , financieel directeur Martijn van der Eijk (38) en dus nu ook Henk Salomons (43). Voordat Salomons algemeen directeur van Alfa Romeo Nederland werd, bekleedde hij uiteenlopende managementposities bij bekende merken zoals Suzuki, Yahama, Lego en Mars.

Adriaan Roggeveen prijst de no-nonsense stijl van zakendoen van Salomons. Die zou goed passen bij de doelstellingen van de organisatie om de komende jaren de marktpositie van Sator en zijn werkmaatschappijen uit te bouwen.

Tot Sator Holding behoren onder meer Van Heck & Co, Havam, Nipparts, Pauwels, Harrems Tools en het Belgische Van Heck-Interpieces. Met 750 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 275 miljoen euro, waarvan ruim 85 procent  binnen de Benelux. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding