Marktplaats.nl claimt in de markt van auto-onderdelen de grootste speler te zijn. Op dit moment staan er tweehonderdduizend auto-onderdelen op Marktplaats.nl en de rubriek wordt maandelijks 2,9 miljoen keer bezocht. Voorheen stonden de onderdelen nog in de rubriek Auto diversen. Maar op de nieuwe pagina kunnen bezoekers snel en gericht zoeken op merk, model, prijs en soort onderdeel.

"Door het grote bereik van Marktplaats.nl weten we wat de consument wil, hoe hij zoekt en waarnaar hij zoekt. Op basis van die kennis ontwikkelen we de site continu zodat verkopers gemakkelijker hun doelgroep kunnen bereiken", legt Dick Gorris uit, de manager Automotive. De mogelijkheden om gericht te zoeken naar auto-onderdelen zijn vergroot. "Zo is het bijvoorbeeld mogelijk per merk direct te zoeken op soort onderdeel zoals besturing", licht Gorris toe. De topvijf van zoekwoorden voor auto-onderdelen op Markplaats.nl:

1. Velgen, 2. Golf 4-onderdelen, 3. Banden, 4. BMW-onderdelen en 5. Passat-onderdelen.

Maandelijks ontvangt de groep Auto’s van Markplaats.nl ruim een miljoen unieke bezoekers, aldus Gorris. Per dag worden er meer dan vijfduizend advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst. Marktplaats Auto’s biedt consumenten veel gratis informatie over elke auto, zoals een check op de kilometerstand, garantie, eigendom, registratie en onderhoud.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding