Magna-dochter favoriet bij overname Karmann-daken

De Duitse dochter CTS van toeleverancier Magna zou kandidaat nr. 1 zijn om de divisie Daksystemen van Karmann te kopen.

Ingewijden verwachten een deal in het eerste kwartaal van 2010, op voorwaarde dat de kartelwaakhonden instemmen. De minister-president van de Duitse deelstaat Niedersachsen zou volgens de Hannoverschen Allgemeinen Zeitung al hebben gesproken met de concernleiding van Magna.

Karmann is wegens gebrek aan opdrachten insolvent (gebrek aan financiële middelen). Eerder dit jaar nam Volkswagen bedrijfspanden en materieel over van Karmann, maar niet het onderdeel Daksystemen. Dat bouwt cabriodaken voor verschillende autofabrikanten en heeft zo’n 350 mensen in dienst.

Magna-dochter favoriet bij overname Karmann-daken - Automobielmanagement.nl

Magna-dochter favoriet bij overname Karmann-daken

De Duitse dochter CTS van toeleverancier Magna zou kandidaat nr. 1 zijn om de divisie Daksystemen van Karmann te kopen.

Ingewijden verwachten een deal in het eerste kwartaal van 2010, op voorwaarde dat de kartelwaakhonden instemmen. De minister-president van de Duitse deelstaat Niedersachsen zou volgens de Hannoverschen Allgemeinen Zeitung al hebben gesproken met de concernleiding van Magna.

Karmann is wegens gebrek aan opdrachten insolvent (gebrek aan financiële middelen). Eerder dit jaar nam Volkswagen bedrijfspanden en materieel over van Karmann, maar niet het onderdeel Daksystemen. Dat bouwt cabriodaken voor verschillende autofabrikanten en heeft zo’n 350 mensen in dienst.