Om afleiding van de bestuurder tot een minimum te beperken, worden de nieuwe diensten geactiveerd door stem- of aanraakcommando’s. Het is ook mogelijk om op het internet te surfen, maar alleen als de auto stilstaat. De nieuwe technologie is nu nog beperkt tot een aantal modellen maar Ford wil de komende vijf jaar de meeste auto’s ermee uitrusten. Ford staat bekend om zijn actieve aanwezigheid op sociale netwerken zoals Twitter. Scott Monty, hoofd sociale media van Ford in de VS, geniet al ruime bekendheid in ook Nederlandse Twitter-kringen.

In Las Vegas speelt integratie van internet met allerlei apparaten een belangrijke rol. Panasonic en LG maken bijvoorbeeld goede sier met platte televisies waarmee de internetbeldienst Skype kan worden gebruikt. ”Computeren is niet langer beperkt tot je computer, het is overal”, zo zei topman Paul Otellini van chipproducent Intel donderdag in een toespraak op de beurs, die jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers trekt. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding