Na een investering van bijna twee miljoen euro in een testcentrum in Zweden twee jaar geleden, stelt Thule nu een half miljoen euro ter beschikking voor de bouw van een 3D-testcentrum voor trekhaken of trekhaaksystemen bij het hoofdkantoor van Thule Towing Systems in Staphorst, in de volksmond nog beter bekend als Brink trekhaken. De opening is gepland voor mei 2010 en het doel van dit testcentrum is om in de toekomst aan de steeds hoger wordende eisen van OE-ontwikkelingen te kunnen voldoen en om een beter inzicht te verkrijgen ‘in de dynamiek van trekhaaksystemen’. Op deze manier zoekt men ‘de optimale balans tussen een lichtgewicht constructie en een maximale belasting’.

Gerrit de Graaf, business area president bij Thule Towing Systems: "De investering in het testcentrum is een nieuwe stap om sneller en beter aan nieuwe veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen. Als marktleider is het onze plicht voorop te gaan en de eindgebruiker producten te bieden die zich onderscheiden door betrouwbaarheid en gebruiksgemak." Thule Towing Systems, voorheen Brink International dat sinds 2006 deel uitmaakt van de Zweedse Thule groep, is met een jaarlijkse productie van een miljoen eenheden Europees marktleider op het gebied van trekhaken voor personenwagens. Op het hoofdkantoor in Staphorst worden tweeduizend verschillende producten ontwikkeld en geproduceerd voor de meest gangbare automodellen.

De 3D-tester draagt de naam CARLOS TC (CAR LOading Standard Trailer Coupling). Het is een simulatietest om de levensduur van trekhaken voor personenwagens na te bootsen. De testmethode is ontwikkeld door auto- en trekhaakfabrikanten, in samenwerking met de TÜV en het Fraunhofer Instituut en geeft een realistischer beeld van de belasting dan andere bestaande testsystemen. CARLOS TC simuleert de belasting op de trekhaak gelijktijdig in horizontale, verticale en zijdelingse richting onder de maximale aanhangerlast en onder extreme rijomstandigheden.

 

 

 

 

 

 

 

STAPHORST

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding