Zo’n vijfhonderd uitgenodigde relaties van Brezan in de regio Nijmegen namen een kijkje aan boord van het beursschip. Dat aantal wordt ook de volgende dagen verwacht.

Iedere twee jaar trekt Brezan met een varende huisbeurs door Nederland en (een stukje) België. Aan boord presenteren zich dan zo’n zestig leveranciers. Brezan zelf gebruikt het evenement om zijn diensten voor het autobedrijf in de etalage te zetten. Tijdens de editie 2010 wordt op gezette tijden een veiling gehouden, onder leiding van een André van Duin-look-alike. De opbrengst gaat naar de Stichting Rally for Kids, waarvoor Brezan zich al de nodige jaren beijvert.

De Brevak duurt tot en met 11 februari. Vanavond ligt het beursschip in Den Bosch en vrijdag in Breda. De dagen erna speelt Brevak zich af in Antwerpen (1 februari), Schiedam (2 februari), Utrecht (3 februari), Amsterdam (4 februari), Den Helder (5 februari), Groningen (8 februari), Zwolle (10 februari) en Zutphen (11 februari).

Een complicerende factor voor de planning is de ijsvorming op de route. In Utrecht bijvoorbeeld is om die reden de oorspronkelijke aanlegplek verplaatst. Of er zelfs beursplaatsen moeten worden geschrapt, zal de komende week duidelijk worden.

[bekijk de fotogalerij rechts]

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding