Klarius en de QH Group voegen hun merken samen, waarna deze voortaan onder de Klarius Group Company vallen. Het gaat om de labels Quinton Hazell, Lip (Lipmesa), Commercial Ignition, Krooklok, Moprod, Friesen en Klarius. Hiertoe behoort ook de distributie van Wix-filterproducten en de producten van FTE Automotive in Europa.

Quinton Hazell heeft meer dan achthonderd medewerkers in heel Europa. Het hoofdkwartier staat in het Engelse Leicester, maar de fabrieken en distributiepunten zijn gevestigd in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. In Nederland zit Quinton Hazell in Nieuwegein. De in 2007 opgerichte Klarius Group heeft 645 werknemers in heel Europa. Klarius is in privébezit en gelooft dat dit gunstig is voor de flexibiliteit van de bedrijfs- en productontwikkeling. Het beleid is eerder gericht op strategische investeringen en de verbetering van de efficiëntie en productie dan op de kortetermijnwinst van aandeelhouders.

Door de overname komen diverse bekende aftermarket- en OEM-merken uit de autotechniek bij elkaar. De jaarlijkse omzet van de groep zou meer dan 416 miljoen euro gaan bedragen. "Deze overname is voor beide bedrijven ideaal, want de producten van Quinton Hazell zijn grotendeels een aanvulling op het bestaande gamma van Klarius – met erg weinig overlap", aldus Klarius-Chairman Tony Wilson. "We kunnen ons bedrijf nu op twee manieren laten groeien: door nieuwe kanalen te ontwikkelen voor ons bredere wereldwijde leveringsprogramma én we kunnen de bestaande kanalen beter benutten door onze klanten een breder scala aan kwaliteitsproducten van één leverancier aan te bieden."

Door het gamma van Quinton Hazell aan zijn portfolio toe te voegen, kan Klarius nu meer dan honderdduizend verschillende onderdelen aanbieden, waarmee het Europese wagenpark grotendeels zou zijn afgedekt. Dagelijks worden meer veertigduizend onderdelen geleverd aan ruim vijfduizend verdeelpunten in meer dan 136 landen. Het gecombineerde productengamma bestaat o.a. uit motorelektronica, onderdelen voor koelsystemen, pompen, filters en aandrijfriemen, het complete emissieregelingssysteem (katalysatoren, dieselroetfilters, uitlaten, uitlaatdempers en lambdasondes) alsmede delen van de aandrijflijn, waaronder koppelingen, lagers, wielophangingen, remsystemen en accessoires.

Klik hier om een interview met beide directeuren te bekijken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding