Met deze installatie levert deze ‘gasmotor’ volgens Vialle "aantoonbaar 100 procent gelijkwaardige prestaties". Tegelijk zorgt het voor een veel lagere CO2-uitstoot. Voor andere motoren en merken staat de productie in de startblokken. Alle Vialle Centers kunnen het nieuwe LPdi-systeem aan autobedrijven leveren.

Peter Rutten, President/CEO van Vialle: "Met LPdi worden dankzij de directe brandstofinjectie in de cilinders alle voordelen van de benzinemotor behouden. Zoals het volledige vermogen, omdat er geen ingreep in het koelsysteem nodig is. En aan trekkracht boet de motor evenmin in vanwege de positieve eigenschappen van het onder druk ingespoten LPG. LPdi hebben we qua ontwikkeling helemaal klaar voor de 1,4 liter TSI-motoren van VAG; hun grotere motoren volgen binnenkort. Ook voor andere merken met direct ingespoten benzinemotoren staan installaties in de steigers."

In een videobericht op YouTube licht Rutten het systeem nader toe.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding