Dat blijkt uit gegevens van deze handelssite. De resultaten zijn gebaseerd op het aantal zoekopdrachten en geplaatste advertenties per provincie in verhouding tot het aantal inwoners.

Marktplaats.nl heeft ingezoomd op provinciale verschillen en landelijke overeenkomsten tussen de maandelijks 800 duizend bezoekers die op zoek zijn naar auto-onderdelen. In Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant worden de meeste onderdelen te koop aangeboden. Wie op zoek is naar onderdelen van een bepaald merk heeft in sommige provincies meer kans van slagen. Zo heeft Gelderland het grootste aanbod in onderdelen van Volkswagen, Audi en BMW. Limburg grossiert in onderdelen van Volvo, terwijl Noord-Brabant hoog scoort binnen Mercedes, Peugeot en Opel. De Toyota-sleutelaar heeft de meeste keuze in Overijssel.

Mensen die op zoek zijn naar oldtimer-onderdelen kunnen het beste in Drenthe terecht. Het grootste aanbod in vrachtwagenonderdelen bevindt zich in Gelderland. In Noord-Brabant worden opvallend veel onderdelen voor Amerikaanse auto’s verkocht. 88 procent van de Marktplaats-bezoekers die auto-onderdelen bekijken, is man. In Gelderland zijn de meeste vrouwen te vinden (zestien procent) die zelf aan hun auto klussen.

In de rubriek Auto-onderdelen wordt landelijk het meest gezocht naar de automerken Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz. De top 3 van auto-onderdelen bestaat uit de categorieën banden en velgen, interieur en bekleding, motor en toebehoren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding