Zwijnenburg heeft een lange staat van dienst in de automaterialengroothandel. Hij werkte onder andere voor Romax, de uitlatendistributeur uit Barneveld. In 1992 werd Zwijnenburg salesmanager bij de Van Heck Groep. Vervolgens was hij van 2003 tot 2007 directeur van gereedschappendistributeur Harrems Tools.

In 2008 ontstond bij Van Heck & Co door de pensionering van Jan van Doorn een vacature. Willem Zwijnenburg was zijn logische opvolger als bedrijfsdirecteur. "De stap naar de directie van Sator Holding ligt dan ook voor de hand", zegt Adriaan Roggeveen, CEO van de groep. "Willem Zwijnenburg is als geen ander bekend met en bekend bij vrijwel alle groothandelsbedrijven in Nederland. Hij heeft daar een ijzersterke reputatie en is een groot commercieel en creatief talent."

Willem Zwijnenburg ziet zijn nieuwe functie als een ‘mooie uitdaging in een uiterst interessante periode binnen de branche’. "De laatste 24 maanden is in de automotive aftermarket meer veranderd dan in de 24 jaar daarvoor. Ik kijk er naar uit om de kansen die dit biedt te benutten en Sator Holding in Europa de plaats te geven die het verdient."

Tot Sator behoren onder meer Van Heck & Co, Havam, Nipparts, Pauwels, Harrems Tools en het Belgische Van Heck-Interpieces. Met 750 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van 275 miljoen euro. Ruim 85 procent van deze omzet wordt binnen de Benelux gerealiseerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding