Import Liqui Moly geheel door Royal Trading

Royal Trading is per 1 mei in Nederland de enige importeur van Liqui Moly. Het bedrijf heeft met ingang van die datum alle importactiviteiten van Tebur Automotive rond Liqui Moly overgenomen.

Royal Trading werd in maart 2009 al mede-importeur. Bij de Duitse fabrikant van smeermiddelen, olieproducten en additieven producent bestond onvrede over de promotie van zijn producten in Nederland. Tebur Automotive, gevestigd in Barneveld en circa twaalf jaar importeur van Liqui Moly, richtte zich meer en meer op zijn tweede pijler: de vakhandel voor motorfietsen. Daarop besloot Liqui Moly Duitsland een tweede importeur te zoeken.

In die rol presenteerde Royal Trading zich in oktober vorig jaar voor het eerst aan de Nederlandse markt, op Autoprof Hardenberg. De directeuren Alex van den Bos en Robert Streppel zeggen sindsdien "een stormachtige ontwikkeling" te hebben doorgemaakt met Liqui Moly. Het klantenbestand van Tebur is de afgelopen drie kwart jaar door het duo niet benaderd; per 1 mei is het overgenomen waar het de afnemers van Liqui Moly betreft. In totaal gaat het om zo’n honderdvijftig grossiers. De catalogus van het merk omvat meer dan negenhonderd artikelnummers, waarvan additieven de grootste omzetbrenger vormen.

Meer hierover in Automobiel Management 8, die vrijdag verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Import Liqui Moly geheel door Royal Trading - Automobielmanagement.nl

Import Liqui Moly geheel door Royal Trading

Royal Trading is per 1 mei in Nederland de enige importeur van Liqui Moly. Het bedrijf heeft met ingang van die datum alle importactiviteiten van Tebur Automotive rond Liqui Moly overgenomen.

Royal Trading werd in maart 2009 al mede-importeur. Bij de Duitse fabrikant van smeermiddelen, olieproducten en additieven producent bestond onvrede over de promotie van zijn producten in Nederland. Tebur Automotive, gevestigd in Barneveld en circa twaalf jaar importeur van Liqui Moly, richtte zich meer en meer op zijn tweede pijler: de vakhandel voor motorfietsen. Daarop besloot Liqui Moly Duitsland een tweede importeur te zoeken.

In die rol presenteerde Royal Trading zich in oktober vorig jaar voor het eerst aan de Nederlandse markt, op Autoprof Hardenberg. De directeuren Alex van den Bos en Robert Streppel zeggen sindsdien "een stormachtige ontwikkeling" te hebben doorgemaakt met Liqui Moly. Het klantenbestand van Tebur is de afgelopen drie kwart jaar door het duo niet benaderd; per 1 mei is het overgenomen waar het de afnemers van Liqui Moly betreft. In totaal gaat het om zo’n honderdvijftig grossiers. De catalogus van het merk omvat meer dan negenhonderd artikelnummers, waarvan additieven de grootste omzetbrenger vormen.

Meer hierover in Automobiel Management 8, die vrijdag verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding