Hella: led over enkele jaren standaard in middensegment

Halogeenverlichting is straks alleen nog leverbaar op voertuigen uit de lagere segmenten.

Led-verlichting wordt al grootschalig toegepast op auto’s. Dat geldt nog niet voor volledig op led’s gebaseerde koplampen. De led-koplamp is momenteel op slechts een handvol automodellen leverbaar, waaronder de nieuwe Audi A8. Deze situatie gaat volgens Hella op vrij korte termijn veranderen. Tijdens een internationale, door AM bijgewoonde mediabijeenkomst schetste Hella een mooie toekomst voor de led-koplamp. "Vanaf 2013 of 2014 verwachten we een technologische doorbraak. De markt voor led-koplampen zal rond 2013 zeker 100 duizend stuks bedragen", aldus Steffen Pietzonka, vice president marketing business division lighting van Hella. Hij verwacht vervolgens groeicijfers van vijftig procent per jaar.

Hella verwacht dat de rol van halogeenverlichting op nieuwe modellen snel is uitgespeeld. Auto’s vanaf het middensegment worden over enkele jaren standaard met led- of xenonverlichting uitgerust.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hella: led over enkele jaren standaard in middensegment - Automobielmanagement.nl

Hella: led over enkele jaren standaard in middensegment

Halogeenverlichting is straks alleen nog leverbaar op voertuigen uit de lagere segmenten.

Led-verlichting wordt al grootschalig toegepast op auto’s. Dat geldt nog niet voor volledig op led’s gebaseerde koplampen. De led-koplamp is momenteel op slechts een handvol automodellen leverbaar, waaronder de nieuwe Audi A8. Deze situatie gaat volgens Hella op vrij korte termijn veranderen. Tijdens een internationale, door AM bijgewoonde mediabijeenkomst schetste Hella een mooie toekomst voor de led-koplamp. "Vanaf 2013 of 2014 verwachten we een technologische doorbraak. De markt voor led-koplampen zal rond 2013 zeker 100 duizend stuks bedragen", aldus Steffen Pietzonka, vice president marketing business division lighting van Hella. Hij verwacht vervolgens groeicijfers van vijftig procent per jaar.

Hella verwacht dat de rol van halogeenverlichting op nieuwe modellen snel is uitgespeeld. Auto’s vanaf het middensegment worden over enkele jaren standaard met led- of xenonverlichting uitgerust.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding